søndag den 24. februar 2013

Elevernes afleveringer

Vores elever følger den almindelige undervisning i klassen sammen med de øvrige elever, men som oftest får de ikke særlig meget ud af det. Et stort problem for dem har været alle de afleveringer, de skal lave, og som de ikke kan lave. Mange af dem får hjælp af familie eller kammerater, men det eneste de egentlig får ud af at lave disse afleveringer er, at deres skriftlige fravær ikke bliver så højt.
Vores skole og elevernes matematiklærer er nu gået med til, at eleverne laver afleveringer, der passer til det, de kan. Vi stiller deres opgaver, og deres matematiklærer retter opgaverne.

De nye hjælpere

Vi ansatte før vinterferien 3 hjælpere (pensionerede folkeskolelærere) til at læse støttetimerne med eleverne. Både Louise og jeg selv var ved at køre helt sur i at læse alle de ekstra timer, så vi så ikke rigtigt anden mulighed end at få andre involveret.
Overgangen var dog ikke nem - en af eleverne reagerede meget stærkt på dette lærerskift. Desuden havde han dårlige erfaringer fra folkeskolen (især fra specialundervisning), så han var meget modvillig. For de øvrige to elever gik overgangen uden problemer.
Den nye situation betyder for mig og Louise, at vi har mere tid og ro til at arbejde med udviklingsarbejdet, men det betyder også, at vi skal være bedre til at lægge planer for eleverne.

torsdag den 21. februar 2013

4. ansøgning igennem!

Så fik vi vores fjerde ansøgning igennem: 26 timer. Det har dog trukket tænder ud: først i dag fik vi svaret, og vi ansøgte 7. januar.
Grunden til, at det trækker i langdrag med svarene, skulle være, at SU foreløbig vælger at sende alle ansøgninger til en specialkonsulent i København. Forhåbentlig bliver det snart mere et spørgsmål om formalia end om egentlig vurdering af ansøgninger, men trods alt et positivt svar!

LINU lukket...

Vi er (som den ihærdige læser nok ved) i øjeblikket i gang med at udvikle en screening for matematikvanskeligheder med tilhørende øvelser, specifikt rettet til ungdomsuddannelserne - i samarbejde med Systime.
Projektet er nu endnu mere nødvendigt, da LINU, der lavede den screening, vi brugte i starten af dette skoleår, er lukket. Vi håber meget på at have noget klar til næste skoleår, og hvis der er nogen af jer derude, der kunne være interesseret i at være testgymnasium, må I meget gerne kontakte os.

Når fantasien slipper op...

Ind imellem slipper fantasien op - specielt når man skal lave den tredje aflevering om f.eks. brøker og multiplikation.
Hjemmesiden www.matematikbogen.dk er god til inspiration og hurtig opgavegenerering. Samtidig kan man henvise elever med matematikvanskeligheder, der sidder og keder sig i matematiktimerne, til hjemmesiden, hvor de dels kan hente opgaver selv, dels kan arbejde interaktivt med de fire regnearter, ligninger, reduktioner og meget mere.
Eleverne lærer i vejledningen teknikker, der kan hjælpe dem med at løse disse opgaver (f.eks. bruge lego-klodser til brøkopgaver, centicubes ved multiplikation og division, tallinjer ved addition og subtraktion og meget mere), men for at holde færdighederne vedlige og optræne rutine, er det vigtigt at arbejde med tal og matematik derhjemme og i timerne.