fredag den 6. december 2013

Matematikvejlederforeningen

Matematikvejlederforeningen er nu endnu et skridt på vej mod målet. Jeg har udsendt følgende meddelelse til interesserede:
Flere skoler er i øjeblikket i gang med at oprette matematikvejledninger med henblik på at hjælpe elever, der har matematikvanskeligheder.
Jeg har derfor, i samarbejde med læsevejlederforeningen, taget initiativ til at danne en Matematikvejlederforening. Matematikvejlederforeningen bliver en underafdeling af læsevejlederforeningen, da matematikvejledning og læsevejledning på mange måder er beslægtede områder.
Matematikvejlederforeningen skal arbejde på at oplyse om de forskellige tiltag inden for området og øge overblikket over og forståelsen for matematikvanskeligheder. Det er ligeledes intentionen at skabe et fælles forum, hvor vi kan udbyde kurser og netværksmøder.
Ønsker du at være medlem, skal du indbetale 150 kr. på kontonr: 3216 10856868 og sende en mail til Signe Stougaard: ss@hs-gym.dk. Husk at anføre 'Matematikmedlem' ved indbetalingen.
Beløbet skal dække tilskud til transportudgifter til bestyrelsesarbejde og til oplægsholdere for matematikvejledere.
Når du er indmeldt, modtager du med jævne mellemrum et nyhedsbrev samt oplysninger og tilbud om kurser og netværksmøder. Jeg håber desuden, at alle, der har gang i spændende projekter, vil sende mig en mail, så andre kan høre om det, og vi kan få dannet os et overblik over, hvad der sker ude omkring.


mandag den 25. november 2013

Har du læst rapporten?

SFI har forfattet en stor rapport om dyskalkuli i folkeskolen. Den kan downloades her:

http://www.uvm.dk/~/UVM-DK/Content/News/Udd/Folke/2013/Nov/~/media/UVM/Filer/Udd/Folke/PDF13/131112_Talblindhed_kortlaegning%20fra%20SFI.ashx

Lad os håbe, at der snart kommer en om problemets omfang på ungdomsuddannelserne....

lørdag den 23. november 2013

Interventionsprogrammet....

Så er vi i gang med vores 8 elever, der har specifikke matematikvanskeligheder.
Vi har sammensat et interventionsprogram, der begynder med simpel talbehandling og går videre med tallinjer osv.
Vores intention er at skabe billeder for eleverne og træne dem i at fastholde talinformationer vha. disse billeder. I år har vi indkorporeret små lege og hjælpemidler, som vi tog med os fra NORSMA.
I kan se begyndelsen af vores program for eleverne til højre.

onsdag den 13. november 2013

Rapport fra NORSMA

Louise og jeg er pt. i København til NORSMA-konference.
I dag har der været lærerdag for ca. 400 lærere.
Dagen indledtes af to fællesforedrag af den australske lærer og forsker Ann Gervasoni og den belgiske forsker Marie-Pascale Noël.
Ann Gervasoni holdt et meget inspirerende oplæg om de 5 største problemer med at lære matematik. Hun fortalte desuden om, hvordan hun vha. sin teori om growth points kunne fastslå, hvor langt eleven var kommet i sin matematiske forståelse af et emne. Et growth point er en særlig markør, der markerer, hvor abstrakt eleven tænker. Eksempelvis var de første growth points for tælling: At tælle alle (1,2,3...), At tælle videre (3,4,5...), At tælle tilbage (9,8,7...). Derudover viste hun eksempler på undervisningsredskaber og lege. En ting, vi skal prøve, er den leg, hun kaldte 'Tug war' - mere herom senere.
Marie-Pascale Noël holdt et oplæg om neuroscience.  Mest interessant var hendes beskrivelse af hjernens udvikling med særligt henblik på Acuity (evnen til at se forskel på mængder uden at tælle elementerne). Hun beskrev derefter, hvordan talforståelsen (dvs. forståelsen af sammenhængen mellem et tal og den kvantitet, det betegner) er altafgørende for, om en person udvikler dyskalkuli.
Interessant var også hendes meget pragmatiske tilgang til test og diagnose: Tilsyneladende tester hun ikke for dyskalkuli, men konkluderer at en person har dyskalkuli, hvis personen har normal IQ, men alligevel underpræsterer med mere end 2 år i nationale tests.
Eftermiddagen bød på spændende workshops - mere herom senere...

torsdag den 7. november 2013

Matematikvejleder-foreningen

I går var vi 5-8 matematikvejledere til læsevejledernes årsmøde. Vi stillede forslag om en vedtægtsændring, så matematikvejledere kan optages. Dette vil give os mulighed for at danne et officielt fællesskab, så vi kan koordinere alle de mange tiltag, og så alle nuværende, kommende og interesserede matematikvejledere kan få informationer om relevante netværksmøder, kurser osv.
Vedtægtsændringerne skal udsendes til medlemmer skriftligt inden generalforsamlingen, hvilket betyder, at matematikvejleder-fraktionen først kan nedsætte sig officielt efter næste års generalforsamling.
Jeg har dog fået lov til at deltage i bestyrelsens møder allerede fra i år, og vi går i gang med at overveje kurser og samle medlemmer fra nu af.
Foreløbig sætter vi en mailingliste sammen, så relevante informationer kan udsendes, og så vi kan få et overblik over antallet af potentielle medlemmer.
Hvis du vil på denne mailingliste, sender du en mail til mig på: ss@hs-gym.dk.

fredag den 4. oktober 2013

Matematikvejlederfraktionen

Vi har fået et unikt tilbud fra læsevejlederforeningen om at få lov til at danne en matematikvejleder-fraktion under læsevejlederforeningen. Fraktionen skal forsøge at samle og koordinere alle de mange tiltag, der er inden for området på de forskellige gymnasier.
Dannelsen af fraktionen kræver en ændring af foreningens vedtægter, og denne ændring skal ske på generalforsamlingen.
Læsevejlederforeningen indkalder derfor alle interesserede matematikvejledere, matematiklærere og andre interesserede til foredrag, generalforsamling og festmiddag onsdag d. 6/11 kl. 14-? på Hotel Australia i Vejle.
Jeg opfordrer alle til at komme og støtte dannelsen af denne fraktion og så kan vi jo også hygge os og tale sammen. Opslaget kan ses i sin fulde længde på siden til højre.

lørdag den 28. september 2013

Terminologi

I kølvandet på Hjørring-konferencen har vi skrevet med Rinze van der Goot, konsulent ved Kvalitets- og Tilsynstyrelsen (der bevilliger SPS-timerne), der også deltog på seminaret.
De er ikke så begejstrede for ordet undervisning, når det kommer til ansøgninger om SPS-timer, og allerede på seminaret talte vi om, hvad det så skal kaldes.
I sin sidste mail skriver Rinze van der Goot, at han foretrækker formuleringen:
Studiestøttetimer til udvikling af hensigtsmæssige studiestrategier i forhold til funktionsnedsættelsen.
Vi anvender derfor fremover denne formulering i vores ansøgninger fremfor formuleringen kompenserende undervisning, i daglig tale benytter vi dog stadig denne noget kortere formulering;)

Mellemgruppe-holdets undervisning

Vi havde egentlig lagt en undervisningsplan,der indeholdt stort set det samme som et introduktionsforløb, men da vi stod med holdet, kunne vi godt se, at det ikke var det, de elever havde brug for.
Vi arbejder derfor med metoderne fra den kompenserende undervisning (dvs. tallinjer, legoklodser osv.), og de første gange gik med at øve gode strategier for hovedregning, især addition og subtraktion (vha. tallinjen), derefter gik vi igang med division og gange, også med rest, og sidst her med ligninger.
Vi har desuden en elev, der har problemer med det visuospatiale og perceptionen, og her er det lidt vanskeligere, for det har vi ikke prøvet før. Denne elev har indtil nu brugt tid på figur-øvelser, grundplansøvelser og skattejagt. Jeg tænker på at lade hende spille Mindcraft og bygge nogle avancerede legomodeller, men jeg er i tvivl om, hvad det vil virke. Hun blev frustreret og fik hovedpine, da jeg bad hende tegne grundplanet for skolen, hvilket tyder på, at det præcis er den slags opgaver, hun har svært ved.

Mellemgruppe-holdet..

..er nu endelig kommet i gang.
Det består af ca. 10 elever, der alle har matematikvanskeligheder og dermed manglende forudsætninger for at gennemføre den daglige undervisning, de har dog ikke specifikke matematikvanskeligheder.
Det har været lidt en kamp at få holdet i gang på grund af de dårlige tider (to gange om ugen ligger holdets timer til 16:30), men ledelsen har lovet at se, om det er muligt at lægge nogle bedre tider ind næste år.
Jeg tror dog, at eleverne synes, at det lidt hyggeligt, og snakken går hen over boller og the - faktisk især om matematik og de problemer, de har haft med faget. Det var ret tydeligt, at eleverne allerede efter 1 gang fandt et fællesskab og fandt en tryghed i, at de ikke er alene med problemerne. Jeg overvejer derfor, om man skulle have et lignende forløb bare i begyndelsen for de elever, der skal have kompenserende undervisning (og dermed ene-undervisning). Jeg tror faktisk, at det ville være rigtig fint for dem at få det fællesskab, så de ikke føler sig så alene....

tirsdag den 24. september 2013

Matematikvejleder-uddannelsen..

Matematikvejleder-uddannelsen er nu planlagt:
Den koster 27.500 for 2 semestre.
Datoer for første semester:
3.-5.februar
24.marts
28.april
Se siden til højre for flere oplysninger.

torsdag den 12. september 2013

Resultater 2013

I år har vi screenet 10 klasser, i alt 285 elever. 
Ud af disse udvalgte vi 53 elever, som fik tilbud om en samtale og en test.
42 elever tog imod dette tilbud
10 elever viser tegn på specifikke matematikvanskeligheder 
12 viser tegn på matematikvanskeligheder
5 henvises til studievejleder pga. test-angst
10 har ingen problemer
4 kom ikke
1 er ikke testet


Dvs. 3,5 % har specifikke matematikvanskeligheder, 4,2 % har matematikvanskeligheder.

fredag den 6. september 2013

Ses vi i Hjørring?

Ses vi i Hjørring til konference d. 18/9-2013?
Se: http://dyskalkuli.blogspot.dk/p/konference-unge-med-matematikvanskeligh.html

Og der testes....

Efter de indledende screeninger af alle 1. klasser på skolen ( i alt 10 klasser) er 53 elever faldet ud. Dvs. at de har over 20 % fejl i screeningen - dermed mistænker vi ikke for alles vedkommende specifikke matematikvanskeligheder (som kræver kompenserende undervisning), men dog matematikvanskeligheder, som gør, at de ikke kan følge den daglige undervisning (disse elever vil blive tilbudt en plads på et turbo hjælpe-hold).
Ud af de 53 har 35 taget imod en samtale og test.
Disse test skal alle foregå i løbet af næste uge, så der forestår mig og Louise et stort arbejde med tests i den kommende uge.

Matematikvejleder-uddannelsen....

...er en realitet!

Til alle interesserede: Første hold starter i januar 2014.

Der er tale om et samlet forløb på to semestre. Første semester består af 3 dages internatkursus (formentlig i begyndelsen af februar) efterfulgt af to enkeltdage (formentlig i slutningen af hhv. marts og april), andet semester består af 4 enkeltdage sideløbende med supervisionsforløb.

Jeg kan virkelig anbefale alle, der skal arbejde inden for feltet at deltage - det er kompetente folk, der underviser, og prisen er absolut rimelig.

Se også: http://dyskalkuli.blogspot.dk/p/matematikvejlederuddannelsen.html

Interesserede kan henvende sig til: Henrik Skovhus: HEN@vucnordjylland.dk.

lørdag den 31. august 2013

Screening overstået

Nu har vi screenet alle vores 1.klasser med vores nye screening.
Vi har skrevet til alle elever med mere end 20 % fejl og tilbudt dem en samtale og en grundigere test (Adlers test). Dette har givet os 55 elever, der er blevet tilbudt test.
Vores mål er, at elever, der tager imod tilbuddet, skal testes i løbet af de næste to uger, så vi kan tilbyde dem ansøgning om SPS-timer eller en plads på mellemgruppeholdet (som starter i uge 38).

onsdag den 21. august 2013

Facebook-gruppe

I dag har vi holdt netværksmøde med Otto (fra Hjørring), Lise og Brit (fra Mulernes) og Mette (fra Langkær). På mødet talte vi om, hvad vi laver i de forskellige matematikvejledninger.
Interesserede kan indmelde sig i facebook-gruppen:
https://www.facebook.com/groups/Matematikvanskeligheder/
Her vil man kunne få et link til en drop-box, hvor referatet fra mødet bliver lagt.

fredag den 9. august 2013

Tilbage efter sommerferien...

Så er vi tilbage efter sommerferien, og arbejdet venter.

I år har vi følgende tidsplaner for arbejdet på HS:
Uge 34-35: Screening af alle 1.g og 1.hf
Uge 35-36: Evaluere screeningsresultaterne, test og udredning af elever med specifikke vanskeligheder
Uge 37-40: Opstart af mellemgruppen (undervisning 3 gange om ugen i 4 uger)
Uge 37: Her skulle alle SPS-ansøgninger på 1.årselever gerne være indsendt.
Uge 43:  Elevplaner og indledende SPS-undevisning
Uge 44-45: SPS- undervisningen med hjælpere på.

Følgende udviklingsprojekter kører over det næste år:
- Færdiggørelse af screening, som sælges fra januar 2014
- Færdiggørelse af øvelsesmateriale, udgivelsesdato ukendt
- Matematikvejlederuddannelsen, opstart januar 2014
- Opstart af Matematikvejlederforeningen (under læsevejlederforeningen), konstituering i november

Møder og foredrag:
- Netværksmøde på HS 21/8-2013
- Foredrag på konference i Hjørring 18/9-2013


søndag den 30. juni 2013

Eksamensresultater...

Vores tre elever har nu afsluttet deres eksamener.

Elev 1 kom ikke til eksamen i matematik, men fik 00 skriftlig og 02 mundtlig i årskarakter.

Elev 2 kom til eksamen og fik 00 mundtlig og 7 skriftlig.

Elev 3 kom til eksamen og fik -3 mundtlig og 00 skriftlig.

Resultaterne afspejler ikke helt, hvad vi forventede, og vi har efterfølgende overvejet grundene til disse resultater.

For den første elevs vedkommende afspejler karakteren, at vi ikke har været nok opmærksomme på at få integreret matematikvejledningen nok i den daglige undervisning. Det er klart, at en elev, der stort set ikke afleverer de afleveringer, resten af klassen afleverer, ikke kan bestå den skriftlige årskarakter. Mht. den mundtlige karakter, så skyldes den, at eleven har lænet sig for meget tilbage i timerne og ikke fået vist læreren det, han faktisk kan. Vi vil næste år sørge for et tættere samarbejde med klassens matematiklærer, så eleverne bliver holdt fast på det, de kan, og ikke bare læner sig tilbage.

Den anden elev klarede sig faktisk meget fint i den skriftlige eksamen, og klassens naturfagslærer bemærkede sig, at eleven til nf-eksamen kunne regne med decimaltal og foretage procentregning i hovedet - dette var eleven ikke i stand til, før hun kom ned i matematikvejledningen. For elevens vedkommende har undervisningen altså ikke bare hjulpet hende i forhold til matematikken, men også i forhold til andre fag.

Udgangspunktet for den sidste elev har været noget dårligere end for de øvrige - hendes matematikvanskeligheder er simpelthen værre end de andre elevers. Dertil kommer, at hun har haft et meget ustabilt fremmøde, og disse to aspekter tilsammen har gjort, at hun ikke har haft den gavn af undervisningen, som vi havde håbet. Ved så svære matematikvanskeligheder som elev 3's er det simpelthen nødvendigt med et stabilt fremmøde og en målrettet vilje til at arbejde med vanskelighederne for at kunne opnå et resultat. Spørgsmålet er også, om ikke et halvt år simpelthen var for lidt for denne elev.

Næste år skal vi i matematikvejledningen fokusere mere på integrering af matematikvejledningen i den daglige undervisning. Desuden skal det gøres helt klart for eleverne, at hvis de ønsker resultater, så skal der ydes en indsats - det er ikke nok at komme en gang om ugen.

fredag den 31. maj 2013

Matematikvejlederuddannelsen...

I samarbejde med Læsevejlederforeningen, Aarhus Universitet og Nordjysk Læse- og Matematikcenter arbejder vi i øjeblikket på en matematikvejlederuddannelse for matematiklærere på ungdomsuddannelser.
I højre side af bloggen kan I finde flere informationer om uddannelsen.
Første hold kan starte allerede januar 2014, så det er bare om at skrive datoerne ned og få arbejdspladsen med på ideen!

onsdag den 29. maj 2013

Forberedelser til næste år...

Så er vi i gang med forberedelserne til næste år.
Læg mærke til den store tavle - den afspejler ambitionerne:)

lørdag den 20. april 2013

Eksamenstiden nærmer sig...

Eksamenstiden nærmer sig, og for vores elever er det en stor bekymring, hvordan det kommer til at gå til eksamen.
Vi bruger nogle timer på at sætte eleverne ind i de hjælpemidler, der kan være dem til nytte i eksamenssituationen. Det kan være PC, lommeregnere, skematiske opstillinger, formelsamlinger mm.
Men desværre kan vi endnu ikke tilbyde elever med specifikke matematikvanskeligheder andre hjælpemidler.
Vi har søgt om ekstra tid til eksamen til alle vores elever, og så forsøger vi at hjælpe dem med at lære det, som evt. kan forbedre deres karaktere. F.eks. forsøger vi at lære vores elever at løse ligninger, da dette er en vigtig del af de fleste matematikeksamener.

fredag den 12. april 2013

Google Docs

Selvom vi har udliciteret undervisningen af eleverne til vores hjælpere, er det stadig vigtigt at følge med og kommunikere med hjælperne om elevernes undervisning. Vi skriver stadig elevplanerne, men udfører ikke selv undervisningen, så det er vigtigt for os hele tiden at vide, hvor langt eleverne er kommet.




Vi har fundet ud af, at kommunikationen foregår bedst vha. google docs. Hver elev har en plan, hvor vi i højre søjle skriver planen, mens hjælperne skriver, hvad de faktisk når i venstre søjle. Det smarte ved google docs er, at vi alle kan skrive i dokumentet og på den måde kan kommunikere hurtigt sammen.







Mappestrukturen i googledocs gør også, at vi nemt kan lægge øvelsesvejledninger og opgaver ud.


Timer til næste år

Vi har netop fået bevilliget timer til matematikvejledningen næste år, så vi kan fortsætte med arbejdet, som vi har gjort i år. Desuden har vi fået timer til at arbejde med elever i gråzonen, dvs. elever, som ikke har specifikke matematikvanskeligheder (så de kan få SPS-timer), men alligevel ikke kan følge den daglige undervisning. Vi regner med, at disse elever kan undervises på et mindre hold, og foreløbig regner vi med at undervisningen skal foregå 3 lektioner om ugen i en måned - altså et intensivt opfrisker-kursus, der forhåbentlig kan hjælpe eleverne i gang med faget, så de kan følge den almindelige undervisning resten af skoleåret.
Vores overslag over timer og antallet af elever kan ses under timeberegninger til højre.

fredag den 5. april 2013

Matematikvejledningen i medierne...

Matematikvejledningen kom i Horsens Folkeblad lige efter påske. En del af den 3 siders store artikel kan ses på nettet:

Screeningen skrider fremad

Systime har nu omsat en del af vores ideer til elektronik, og i sidste uge fik vi det foreløbige resultat at se - der er stadig en del, der skal rettes til og passes ind,og så mangler vi selvfølgelig hele den store resultatbehandlingsdel, men det ser lovende ud...
Vi håber, at screeningen kan ligge klar til skolestart.

Matematikvejleder-uddannelsen

I tirsdags mødtes for første gang en arbejdsgruppe, der skal forsøge at lave en matematikvejleder-uddannelse. Gruppen bestod af læsevejleder Margrethe Mørch Olsen (Nyborg Gymnasium), læsevejleder Kirsten Madsen (Horsens Statsskole), Anne Leth Pedersen (Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier, Aarhus Universitet) og Henrik Skovhus.
RUC tilbyder allerede sådan en: www.ruc.dk/?eID=push&docID=18240
men den er af et ret betydeligt omfang.
Louise og jeg var med til det første møde for at fortælle om vores arbejde og for at repræsentere modtagergruppen for en sådan uddannelse. Da vi startede, havde vi ingen viden om emnet, men det var ikke bare viden, vi savnede, men også et netværk og rent praktiske eksempler på, hvordan et forløb kunne se ud.
Det bliver spændende at se, om gruppen får lavet den rette blanding af teori og praksis, og om uddannelsen kan tiltrække matematiklærere.

søndag den 24. februar 2013

Elevernes afleveringer

Vores elever følger den almindelige undervisning i klassen sammen med de øvrige elever, men som oftest får de ikke særlig meget ud af det. Et stort problem for dem har været alle de afleveringer, de skal lave, og som de ikke kan lave. Mange af dem får hjælp af familie eller kammerater, men det eneste de egentlig får ud af at lave disse afleveringer er, at deres skriftlige fravær ikke bliver så højt.
Vores skole og elevernes matematiklærer er nu gået med til, at eleverne laver afleveringer, der passer til det, de kan. Vi stiller deres opgaver, og deres matematiklærer retter opgaverne.

De nye hjælpere

Vi ansatte før vinterferien 3 hjælpere (pensionerede folkeskolelærere) til at læse støttetimerne med eleverne. Både Louise og jeg selv var ved at køre helt sur i at læse alle de ekstra timer, så vi så ikke rigtigt anden mulighed end at få andre involveret.
Overgangen var dog ikke nem - en af eleverne reagerede meget stærkt på dette lærerskift. Desuden havde han dårlige erfaringer fra folkeskolen (især fra specialundervisning), så han var meget modvillig. For de øvrige to elever gik overgangen uden problemer.
Den nye situation betyder for mig og Louise, at vi har mere tid og ro til at arbejde med udviklingsarbejdet, men det betyder også, at vi skal være bedre til at lægge planer for eleverne.

torsdag den 21. februar 2013

4. ansøgning igennem!

Så fik vi vores fjerde ansøgning igennem: 26 timer. Det har dog trukket tænder ud: først i dag fik vi svaret, og vi ansøgte 7. januar.
Grunden til, at det trækker i langdrag med svarene, skulle være, at SU foreløbig vælger at sende alle ansøgninger til en specialkonsulent i København. Forhåbentlig bliver det snart mere et spørgsmål om formalia end om egentlig vurdering af ansøgninger, men trods alt et positivt svar!

LINU lukket...

Vi er (som den ihærdige læser nok ved) i øjeblikket i gang med at udvikle en screening for matematikvanskeligheder med tilhørende øvelser, specifikt rettet til ungdomsuddannelserne - i samarbejde med Systime.
Projektet er nu endnu mere nødvendigt, da LINU, der lavede den screening, vi brugte i starten af dette skoleår, er lukket. Vi håber meget på at have noget klar til næste skoleår, og hvis der er nogen af jer derude, der kunne være interesseret i at være testgymnasium, må I meget gerne kontakte os.

Når fantasien slipper op...

Ind imellem slipper fantasien op - specielt når man skal lave den tredje aflevering om f.eks. brøker og multiplikation.
Hjemmesiden www.matematikbogen.dk er god til inspiration og hurtig opgavegenerering. Samtidig kan man henvise elever med matematikvanskeligheder, der sidder og keder sig i matematiktimerne, til hjemmesiden, hvor de dels kan hente opgaver selv, dels kan arbejde interaktivt med de fire regnearter, ligninger, reduktioner og meget mere.
Eleverne lærer i vejledningen teknikker, der kan hjælpe dem med at løse disse opgaver (f.eks. bruge lego-klodser til brøkopgaver, centicubes ved multiplikation og division, tallinjer ved addition og subtraktion og meget mere), men for at holde færdighederne vedlige og optræne rutine, er det vigtigt at arbejde med tal og matematik derhjemme og i timerne.

tirsdag den 29. januar 2013

Udgivelser

Vi har netop haft endnu et møde med Systime, og arbejdet med udgivelserne er allerede kommet et stykke. Vi arbejder på at lave en screening, der er særligt rettet til de gymnasiale uddannelser, og som skal knyttes sammen med et øvelsessystem.
Drømmen er, at ethvert gymnasium så kan screene deres klasser og ud fra resultaterne få et overblik over, hvilke mangler eleverne har, og hvilke elever der kan have behov for kompenserende undervisning, hvis de skal følge en almindelig matematikundervisning. De tilhørende øvelser skal så benyttes i den kompenserende undervisning. Vores håb er, at flere gymnasier vil oprette matematikvejledninger, hvor elever med særlig behov inden for dette felt kan få hjælp, så de kan fuldføre deres uddannelse.


Medhjælpere fundet

Så har matematikhjælpen fået tre nye hjælpere: Elna, Jesper og Dorthe. Vi har været så heldige at finde tre folkeskolelærere - endda to med matematik som linjefag og en med erfaring fra specialundervisning.
Vi glæder os til at arbejde sammen med dem og til at få mere tid til at få overblik over ansøgninger, elevplaner og øvelser.

onsdag den 16. januar 2013

DanSma

I går var Louise og jeg til møde i DanSma (Dansk SpecialMatematik):
http://dansma.dk/
Her talte vi med andre, der underviser i elever med matematikvanskeligheder. Der var folk fra mange andre institutioner end lige gymnasiet, og det var oplysende at høre om deres erfaringer med at undervise elever med matematikvanskeligheder.
Vi så også en masse spændende 'legetøj' og fik ideer til nye spændende øvelser, vi skal prøve med vores elever.